9:45 - 10:00 - Rozpoczęcie logowania uczestników
10:00 - 11:30 - Szkolenie on-line cz. I
1. Standaryzacja w identyfikacji i komunikacji: dlaczego jest potrzebna?
2. Identyfikacja jednostek handlowych detalicznych i hurtowych, o stałej i zmiennej ilości.
3. Standardy zarządzania numerami GTIN: jak poprawnie znakować produkty, czyli najnowsze, opracowane na poziomie międzynarodowym, zasady zachowania bądź zmiany numeru GTIN, zgodnie z wytycznymi GS1.
11:30 - 11:45 - Przerwa
11:45 - 13:15 - Szkolenie on-line cz. II
4. Zasady doboru odpowiednich symbolik kodów kreskowych w zależności od obszarów ich zastosowań.
5. Budowa kodów kreskowych: EAN-13, EAN-8, UPC-A, ITF-14, GS1-128. Najczęściej popełniane błędy w wykonaniu kodów kreskowych na opakowaniach i etykietach.
6. Jak unikać błędów w kodowaniu?
13:15 - 13:30 - Przerwa
13:30 - 15:00 - Szkolenie on-line cz. III
7. Wpływ jakości kodów kreskowych na relacje biznesowe.
8. Ćwiczenia praktyczne w tworzeniu numerów GTIN dla różnych form opakowań jednostkowych i zbiorczych.
9. Podsumowanie, odpowiedzi na pytania uczestników.
15:00 - Zakończenie szkolenia.
10:00 - 11:30 - Szkolenie on-line cz. I
1. Standaryzacja w identyfikacji i komunikacji: dlaczego jest potrzebna?
2. Identyfikacja jednostek handlowych detalicznych i hurtowych, o stałej i zmiennej ilości.
3. Standardy zarządzania numerami GTIN: jak poprawnie znakować produkty, czyli najnowsze, opracowane na poziomie międzynarodowym, zasady zachowania bądź zmiany numeru GTIN, zgodnie z wytycznymi GS1.
11:30 - 11:45 - Przerwa
11:45 - 13:15 - Szkolenie on-line cz. II
4. Zasady doboru odpowiednich symbolik kodów kreskowych w zależności od obszarów ich zastosowań.
5. Budowa kodów kreskowych: EAN-13, EAN-8, UPC-A, ITF-14, GS1-128. Najczęściej popełniane błędy w wykonaniu kodów kreskowych na opakowaniach i etykietach.
6. Jak unikać błędów w kodowaniu?
13:15 - 13:30 - Przerwa
13:30 - 15:00 - Szkolenie on-line cz. III
7. Wpływ jakości kodów kreskowych na relacje biznesowe.
8. Ćwiczenia praktyczne w tworzeniu numerów GTIN dla różnych form opakowań jednostkowych i zbiorczych.
9. Podsumowanie, odpowiedzi na pytania uczestników.
15:00 - Zakończenie szkolenia.